Hvordan kan jeg få et kørekort? Hvordan hjælper køreskolen?

  kørekort københavn

  Selv om Danmark har en stærk ridekultur, kan der være tilfælde, hvor du bare har brug for en bil til at komme rundt eller til en køretur. I Danmark er det hverken nemt eller billigt at få et kørekort københavn. Heldigvis tilbyder flere køreskoler både praktisk og teoretisk undervisning på engelsk, hvilket virkelig er fantastisk, hvis du ikke engang kan dansk endnu.

  Et pasfoto, en helbredsattest fra danske læger, en registrering af din faste adresse og et CPR-nummer er alle krav for at tilmelde dig en køreskole.

  Minimumsalderen for at tage en køreprøve er 18 år, men du kan begynde på et teoretisk kørekursus allerede som 17 år og 9 måneder. Der kan ikke udstedes et kørekort, før både den teoretiske og den praktiske prøve er bestået. Køreskolen tager sig ofte af alle administrative krav, når en elev ansøger om kørekort i første omgang.

  Alle nyuddannede førere skal opfylde de lovbestemte minimumskrav, som omfatter 7 timers trafikrelateret grundlæggende hjælpeundervisning, 28 teorilektioner, 4 praktiske manøvretimer på en bane, 16 lektioner om kørsel i trafikken og 4 lektioner på en glat ekspertbane. Disse lektioner, som skal gennemføres i forbindelse med en køreskole, varer typisk 45 minutter. Nogle skoler tilbyder alle deres kurser på engelsk. Der findes flere køreskole hellerup, hvor teorilektioner kan tages online.

  Alle lektioner skal registreres og integreres i en logbog. Det er et krav, at en elev skal medbringe denne logbog til alle nye køreskoler, som han/hun ønsker at deltage i. Før eleven skal have gennemført førstehjælpsuddannelsen og indsende certifikatet sammen med sin ansøgning, inden han/hun melder sig til teoriprøven.

  Du kan tilmelde dig den teoretiske prøve efter at have afsluttet de nødvendige lektioner. Der afholdes en 30 minutters multiple-choice-test. Prøven afholdes typisk på politiets område, og du skal fremlægge legitimation til prøven, f.eks. et pas.

  Den praktiske prøve kan kun aflægges af den uerfarne chauffør efter at have bestået teoriprøven. Senest et år efter at du har taget den teoretiske prøve, skal du tage denne. I større byer anses denne prøve for at være udfordrende, fordi den ikke tillader nogen fejl. En statslig tilsynsførende bestemmer ofte ruten. Følgende papirer er nødvendige, når du tager den praktiske prøve: logbogen, kørekortansøgningen, fødselsattesten eller passet.

  Prøven består af to dele: en prøve til vurdering af elevens kørefærdigheder og en teknisk inspektion af køretøjet, hvor eleven kan blive udspurgt om køretøjets tekniske komponenter som f.eks. lygter eller bremser. Prøven tager mellem 30 og 45 minutter at gennemføre.

  Der udstedes et midlertidigt kørekort, når den praktiske og teoretiske prøve er bestået, og tre til fire uger senere udstedes det permanente kørekort.

  Ifølge mange personer, herunder mig selv, er det meget vigtigt at få et kørekort, så snart man er berettiget. Det er en form for identitet.